Διηγήματα

Διηγήματα

Όλα τα διηγήματα γράφτηκαν πριν το 1999. Λίγα σχόλια για το καθένα...

Μια διαφορετική καταιγίδα

Το "Μια διαφορετική καταιγίδα" είναι το αγαπημένο μου και αυτό που μ' αντιπροσωπεύει περισσότερο. Είναι λίγο δυσνόητο το τι θέλει να πει ο ποιητής... Το έγραψα στα δεκαεννιά και πλέον υπάρχουν φάσεις στις οποίες ούτε εγώ το καταλαβαίνω.
Αναρωτιέμαι μήπως πνίγηκα σαν τους συντρόφους μου τελικά..

Γεύση αγριοκέρασου

Το "Γεύση αγριοκέρασου" γράφτηκε μ' αφορμή μια έντονη συζήτηση μ' έναν φίλο. Υποστήριζε ότι κάθε μεταφυσικός προσανατολισμός είναι μια άμυνα του ψυχισμού απέναντι τον πόνο της ζωής και τον φόβο του θανάτου: Για να τα αντέξει ο άνθρωπος «αποφασίζει» ότι τα «εγκόσμια» είναι μάταια και φαντασιώνει έναν «ανώτερο» κόσμο στον οποίο αυθυποβάλλεται ότι βρίσκει νόημα. Έτσι, υποστήριζε πως, από τη φύση της αφετηρίας της, δεν μπορεί να υπάρξει μεταφυσική που καταφάσκει τη ζωή.

Nεκρή Αλήθεια

Χμμ... Ας αναφέρω μόνο το σχόλιο ενός φίλου: "Άλλο νόημα δίνει κανείς τον τίτλο αρχικά, αλλο στη μέση του κειμένου, και άλλο, αφού τελειώσει την ανάγνωση".

Φοίβος

Αναζητώντας τη φιλία.

Το χρώμα μιας δύσης

Αρκετοί άνθρωποι κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελα να πω. Αυτό το εντυπωσιακό, για μένα, γεγονός ήταν ένα μάθημα για να συνειδητοποιήσω ότι ένα διήγημα δεν ανήκει στον δημιουργό.